Ravensburger 125227 arc de triomphe night edition - 3d puzzel gebouw - 216 stukjes

Ravensburger
RAVEN-125227
4005556125227
    Levertijd:1-2 dagen indien voorradig

Ravensburger 125227 arc de triomphe night edition - 3d puzzel gebouw - 216 stukjes

Ravensburger arc de triomphe night edition - 3d puzzel gebouw - 216 stukjes

Leeftijd: 10 +

Aantal spelers: 1

  • Beschrijving
  • Meer
Ravensburger 3D puzzel Arc de Triomphe Night Edition. Een echt hoogtepunt is het gebouw in het donker, wanneer de poort van binnenuit schittert in afwisselende kleuren.

Spelinhoud: 216 puzzelstukjes + bouwonderdelen + multicolor lamp + handleiding met afbeeldingen. Batterijen zijn niet bij het product inbegrepen.

Geschatte speelduur van het spel: vrij

Batterijen nodig: JA

3 AAA batterijen (niet inbegrepen)

Ravensburger Arc de Triomphe Night Edition - 3D puzzel gebouw - 216 stukjes Triomfboog bij nacht. De door veel schilders als Lichtstad, “Ville Lumière”, geprezen wereldmetropool Parijs omarmt haar bezoekers bij nacht met een heel eigen charme – en betovert met de prachtige verlichting van verschillende bouwwerken. Zo neemt ook een van de populairste bezienswaardigheden van Parijs een nachtelijk bad in het licht: de onder architect Jean-François Chalgrin gebouwde “Arc de Triomphe”. Napoleon had lang geleden, na de slag bij Austerlitz, in 1806 opdracht gegeven tot de bouw ervan. Het gedenkteken werd uiteindelijk afgebouwd in 1836 – sindsdien troont het majestueus aan het hooggelegen uiteinde van de Champs-Elysées. Met zijn aanzienlijke afmetingen, een hoogte van 49,54 m, een breedte van 44,82 m en een diepte van 22 m, laat het ´s nachts van alle kanten verlicht een adembenemende gevoelsindruk achter. Niet alleen dankzij de stralende schoonheid, maar ook door de kracht van zijn symboliek weet het waarschijnlijk grootste poortgewelf ontzag in te boezemen: onder de boog bevindt zich sinds 1920 het graf van de onbekende soldaat, waarop de “eeuwige vlam van de herinnering” brandt.